Bine ai venit!

Tel:0723.640.437

AMBIENT PLAST SRL - Producator tamplarie PVC. Accesibil, Avantajos, Garantat!

 • Mergi la pagina de inceput
 • Tooltip
  Adauga pagina curenta in lista ta de favorite
 • Trimite-ne un mesaj prin e-mail.

  Contacteaza-ne acum

  Pentru a trimite un mesaj completati campurile de mai jos.

Info centru

Geam termoizolant

Este foarte important de stiut ca pierderea de caldura se face prin ferestre in proportie de cca 40%, prin pereti 25%, prin acoperis 25% si prin podea 9%. Pe de alta parte, geamul corespunde unei mari parti din suprafata golului (70-80%) si trebuie luat in calcul ca atare atunci cand se analizeaza izolatia termica si fonica a casei, in acest sens recomandandu-se geamul termoizolant denumit si « geam termopan ».

Geamul termoizolant folosit de firma AMBIENT PLAST este Saint- Gobain (Franta) sau Guardian (Germania) in structura standard de 4-16-4 - si reprezinta o unitate de vitraj produsa din doua foi de sticla de 4 mm intre care exista o bagheta distantier de 16 mm (pe care a fost aplicat in prealabil un strat de sigilant butilic si care a fost umpluta cu sita moleculara in proportie de minim 70% pentru absorbtia umezelii din interiorul geamului termoizolant).La cerere se poate monta si TRIPAN (3 foi de geam) de 38 sau 48 mm (in functie de latimea profilului).

Se stie ca la un element de tamplarie, sticla este partea cea mai sensibila, prin ea transferul de caldura facandu-se cel mai usor. Transferul de caldura in interiorul unui geam termopan, de la o foaie de sticla la alta, se realizeaza atat prin radiatie, cat si prin convectie.

Coeficientult de transfer termic se defineste ca fluxul de caldura ce traverseaza o suprafata de 1 mp in conditiile unei diferente de temperatura de 1 grad intre interior si exterior- cu cat valoarea acestui indicator este mai mica, cu atat izolarea termica este mai buna.

* scaderea coeficientului de trasfer termic prin radiatie se realizeaza prin acoperirea sticlei float soft cu un strat aproape invizibil de oxizi de argint de ordinul nanometrilor la temperaturi de 600 grade Celsius, in interiorul ferestrei (pentru a-l proteja de influentele climatice si de eventualele deteriorari mecanice). Acest strat de oxizi are o putere mare de reflexie a undelor infrarosii lungi (de peste 1500 -2000 nm ce caracterizeaza caldura radiata de calorifere si de obiectele din camera), si o emisivitate scazuta (Low Emisivity- LOW E -coeficient termic 1,4 W/mpK), stratul metalic comportandu-se ca o oglinda termica ce intoarce undele infrarosii inapoi in camera. Pelicula speciala care acopera acest tip de sticla scade pierderile de caldura de la 90%, cat se pierde prin sticla normala, la numai 10%.

Prin inlocuirea tuturor ferestrelor unui apartament - ce insumeaza in medie 6-8 mp de geam - cu geam LOW E, se realizeaza o economie de cca. 1200 kWh/an (cu sistemul de incalzire/ racire al casei).

* scaderea coeficientului de transfer termic prin convectie se poate realiza prin umplerea spatiului dintre cele doua foi de sticla ale termopanului cu un gaz inert mai greu decat aerul, de obicei ARGON, care are moleculele mai grele decat cele de azot ale aerului, iar miscarea lor este mai lenta si deci transferul termic este incetinit, coeficientul termic scazand in acest caz de la 1,4 W/mpK la 1,1 W/mpK.

Coltarii distantierului din interiorul termopanului sunt prevazuti cu supape, una de admisie a argonului si una de evacuare a aerului. Desi argonul se pierde in timp (cca 0.59%- 1% pe an din concentratia initiala a gazului rar introdus), iar sub o concentratie de 70% in gaz rar avem ineficienta incetinirii convectiei, totusi, se poate aproxima ca durata medie de eficienta a umplerii termopanului cu argon este de peste 15-20 de ani.

Termoizolarea superioara cu LOW-E si ARGON pe care v-o propune firma AMBIENT PLAST scade riscul aparitiei condensului - care este rezultatul transformarii apei din stare de vapori in stare lichida.

Feroneria

Prin FERONERIE intelegem ansamblul format din balamale, cremon (maner), mecanisme de inchidere. Ea trebuie sa fie caracterizata prin durabilitate, fiabilitate, manevrabilitate. Feroneria necesita operatiuni de intretinere. O data pe an, toate piesele mobile si punctele de inchidere se greseaza, se verifica functionarea lor si se strang suruburile de prindere a manerului. Ungerea se face cu uleiuri care au aceasta destinatie -uleiuri minerale, majoritatea feroneriilor avand fante speciale pentru ungere.Necesitatea reglajului apare atunci cand tamplaria nu se mai inchide bine, sau cand manerul de inchidere incepe sa se blocheze. Este bine de stiut ca reglajele trebuiesc realizate numai de specialisti.

Recomandarea noastra

Totul pentru familii fericite.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Stiri

Referinte

 • Lucrare - sectorul 1 | 17-12-2009

  Lucrare realizata in sectorul 1 pe profil Zendow- 5 camere culoare stejar inchis geam Low-E clar. Casa scarii are si functie de sera ; accesoriu: plase insecte pe rulou culoare maro.

 • Lucrare realizata in sectorul 1 | 17-12-2009

  Lucrare realizata in sectorul 1 pe profil Zendow- 5 camere culoare stejar auriu cu geam Low-E antiefractie clar. Accesoriu: rulou exterior din aluminiu culoare maro, caseta aplicata, actionare manuala.

 • Lucrare realizata in sectorul 4 | 17-12-2009

  Lucrarea de mai jos a fost realizata in sectorul 4 pe profil Zendow 5 camere culoare stejar inchis geam Low-E clar.

ferestre pvc preturi | ferestre pvc oferte | usi pvc preturi | ferestre interior | usi pvc pret | usa aluminiu | oferte ferestre pvc | tamplarie aluminiu | usi aluminiu
preturi ferestre pvc | ferestre exterior | ferestre